كفگير آموزش و پرورش در ته ديگ؟
انگار داستان پر طول و دراز آزمون و خطاها در نهادهای مختلف پایان ندارد ؛ بسیاری از ما ماجراهای خصوصی سازی در سالهای اولیه دهه هشتاد را به خاطر داریم ؛ زما نیكه در راستای طرح خصوصی سازی و كوچك نمودن بدنه دولت بسیاری از فعالیتهای نهادها به شركتهای خصوصی واگذار شد ، ولیكن چیزی كه در این جریان حائز اهمیت بود عدم كارشناسی و اجرای صحیح یك سیاست خوب در راستای بهبود شرایط اقتصادی و در نهایت شكست بسیاری از اقدامات بود . طی آن طرح برخی فعالیتها نظیر كارهای خدماتی ، امور حمل و نقل ، نگهبانی و نظایر آن به شركتهای خصوصی واگذار گردید كه بر این اساس قرارداد مستقیم بسیاری از نیروهای قراردادی ادارات و نهادهای دولتی منتفی و این نیروها با واسطه شركتهای خصوصی در مشاغل خود بكار گرفته شدند ، اما چیزی كه در این میان خیلی زود آشكار شد اشكالات متعددی بود كه در اجرای این طرح عجولانه و بدون كارشناسی وارد آمد از جمله هزینه بسیار بیشتر نهادها برای خدمات خود كه در واقع با گرداندن چند باره لقمه به دور سر فقط چندین واسطه اضافه شده و مشكلات زیادترشد . و اما پس از گذشت چندین سال این خطا هم آزمون خود را پس داد و به تدریج این شركت های خصوصی حذف و كار به روال قبل برگشت كه در نتیجه ضمن رضایت نیروها مشكلات متعددی هم كه ایجاد شده بود از میان برداشته شد . شاید بكارگیری عده زیادی از همین نیروها در سال گذشته آخرین مرحله از عطف به ماسبق شدن این طرح بود .
و اما اكنون چنین آزمونی در حوزه بسیار مهم و تاثیر گذار آموزش و پرورش در حال شكل گرفتن است ؛ ماه های اخیر در حوزه آموزش و پرورش چالش های گوناگونی به وقوع پیوست كه از جمله آن كمبود نیرو در برخی استان ها بود كه این مسئله حتی در استان ما وضعیت بحرانی داشت بطوری كه آموزش و پرورش یزد در مقطع ابتدایی با كمبود بسیار زیاد نیروی آموزشی مواجه بود .
از سویی بحث بكار گیری مربیان پیش دبستانی داغ بود ، در شرایطی كه این عزیزان دارای سابقه و تجربه چندین ساله همكاری با آموزش و پرورش و اكثرا دارای حداقل مدرك لیسانس با رشته های آموزشی مرتبط بودند ، كه بدنبال پیگیریهای مكرر دوسال قبل مجلس شورای اسلامی قانونی مصوب نمود كه طی آن دو سال به آموزش و پرورش مهلت داده شد تا وضعیت استخدامی آنها را مشخص نماید كه طی ماههای اخیر حتی زمانی برای برگزاری آزمون استخدامی آنان نیز تعیین و لیكن با كش و قوس های فراوان در نهایت منتفی گردید .
اما آنچه در این میان به قوت خود باقی ماند مشكل كمبود نیرو بخصوص در استان یزد بود و از آنجا كه وضعیت استخدامی مربیان پیش دبستانی در هاله ابهام فرو ماند ، آموزش و پرورش ناچار به اجرای طرح تعجب برانگیزی گردید كه طی آن تصمیم به تامین نیروی مورد نیاز مدارس ابتدایی از طریق موسسات و شركتهای خصوصی گرفت .
اما اینكه چقدر روی این طرح كار كارشناسی انجام شده و تاچه حد حساب شده و موثر است موضوعی است كه در این زمان بسیار محدود جای سوالات و تردیدهای فراوان دارد . و لیكن اگر هم با اجرای این طرح راه حلی برای مشكلات آموزش و پرورش پیدا شده باشد ، آنچه بسیار حائز اهمیت است دقت در انتخاب و گزینش افراد از یكسو در راستای اجرای عدالت و از سوی دیگر توجه به رشته و تخصص و همچنین میزان تجربه و كارایی افراد می باشد بگونه ایكه جلو هرگونه حرف و حدیث و بی عدالتی گرفته شود و بویژه حق برخی عزیزان نظیر مربیان مظلوم پیش دبستانی نادیده گرفته نشود .
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 05,فوریه,2025